Over Spijkerbikes

Bij ons krijgen gebruikte fietsen een tweede kans en spelen we een actieve rol in het versterken we de sociale en duurzame gemeenschap van het Spijkerkwartier door hen te helpen waar de arbeidsmarkt afstand toe heeft. We knappen niet alleen fietsen op voor de verkoop. Onze werkplaats is iedere maandag en woensdag geopend van 09:00 tot 16:00 voor fietsreparaties.

 

Duurzaamheid

In een tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, speelt Spijkerbikes een cruciale rol. Door zwerffietsen en gebruikte fietsen te herstellen en opnieuw in omloop te brengen, dragen we bij aan de vermindering van afval en bevorderen we een circulaire economie. Onze inzet voor duurzaamheid gaat hand in hand met onze toewijding aan sociale verantwoordelijkheid.

 

Onze missie

Bij Spijkerbikes geloven we in de kracht van gemeenschap en duurzaamheid. We bieden een plek waar buurtbewoners kunnen samenkomen, ontspannen, en zichzelf opnieuw kunnen ontdekken. Onze werkplaats is meer dan alleen een plek om fietsen te repareren; het is een ontmoetingsplek waar mensen elkaar kunnen ondersteunen en inspireren.

 

Opleidingen en re-integratie

Een belangrijk onderdeel van onze missie is het bieden van kansen aan mensen waar de arbeidsmarkt afstand toe heeft. Door middel van onze fietstechnicus-opleidingen en ons leerwerkbedrijf, creëren we mogelijkheden om vakkennis op te doen en te re-integreren in de maatschappij. Bij Spijkerbikes krijgt ieder de kans om praktische vaardigheden te ontwikkelen en waardevolle werkervaring op te doen.

 

Onze visie

Wij dromen van een levendig Spijkerkwartier waar fietsen, mensen en verhalen samenkomen. Een wijk waar verlaten fietsen een bron van verbinding en creativiteit wordt. Spijkerbikes wil de spil zijn in deze transformatie door een gezellige, sociale en betrokken huiskamer te bieden waar iedereen zich gezien en gewaardeerd voelt. Zo bouwen we samen met buurtbewoners aan een duurzame toekomst!

 

Kom langs en doe mee

Of je nu een fiets wilt doneren, op zoek bent naar een tweedehands fiets, of gewoon wilt genieten van een kop koffie in onze gezellige werkplaats, je bent altijd welkom bij Spijkerbikes. Samen kunnen we het Spijkerkwartier versterken, de gemeenschap bevorderen en kansen bieden aan iedereen.Sluit je aan bij onze missie en help ons om een positieve impact te maken in het Spijkerkwartier.