In deze tijd van het jaar zijn sneeuw, ijzel en gladheid geen vreemde verschijnselen in het verkeer. Daarom is er extra zorg gevraagd voor je fiets en de veiligheid van jezelf en anderen.

In deze periode zijn goed werkende remmen zeker van belang. Als je al geen te koude handen hebt om je remmen in te knijpen, kan het ook voorkomen dat je remkabels bevroren zijn. Je begrijpt dat dit tot gevaarlijke situaties kan leiden. Check je fiets daarom goed voordat je de weg op gaat. Door rijwind kan bevriezing van de remkabels ook onderweg ontstaan, dus zorg voor een regelmatige check.

Zorg ook dat je banden niet te hard opgepompt zijn. Wanneer je banden wat zachter zijn, heb je namelijk meer grip op het wegdek en ga je minder snel onderuit. Fiets je veel en lang, overweeg dan de aanschaf van fietswinterbanden.

Zorg ook voor een goede uitrusting; een paar warme handschoenen zijn zeker geen overbodige luxe. Dit helpt bij het remmen. Ook een zonnebril kan helpen om vochtige ogen te voorkomen bij kou en/of een gure wind. Zorg er ten slotte voor dat je altijd opvalt in het verkeer. Goed werkende verlichting op je fiets en eventueel reflecterende kleding maken een groot verschil.

Bij Spijkerbikes helpen we je graag om je fiets in goede conditie te houden. Of je nou nieuwe remmen nodig hebt of je fiets simpelweg even wil laten checken; je bent van harte welkom in onze werkplaats.

Zorg tijdens de herfst- en winterperiode dus goed voor jezelf én je fiets. Door bovenstaande tips in acht te nemen en je fiets goed te onderhouden, kom jij die donkere en koude tijden wel door.

Fietsveiligheid in de winter met Spijkerbikes