[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Aandacht en vakmanschap

Bij Spijkerbikes wordt er al super veel gebruik gemaakt van de kwaliteit van mens en materie. Prachtige mensen werken stuk voor stuk aan het opknappen en repareren van afgedankte fietsen. Hier komt al veel vakkennis, creativiteit en ambachtelijke arbeid bij elkaar.

En we kunnen nog veel meer met ons menselijk brein en al het afgedankte restmateriaal. De fietsenmakers doen hun best om met veel aandacht en liefde een vergeten weesfiets weer volledig te verspijkeren. Helaas is niet elk onderdeel meer bruikbaar, of de fiets is er zo slecht aan toe dat het veel te veel tijd kost om deze helemaal op te knappen.

Het restmateriaal sturen naar de recyclelaar is een goede optie. Maar ik denk dat er nog een hoop plezier te beleven is met dit afvalmateriaal.

 

UpCycle – Materiaal gedreven ontwerpen

Waar bij het opknappen van de verschillende modellen fietsen al veel improvisatietalent en creativiteit nodig is. Is dat ook nodig bij het UpCyclen van Fietsonderdelen. Online is er veel inspiratie te vinden. Laatst heb ik ook met veel voorbereiding en enthousiasme een pilot workshop mogen doen met restmateriaal van Spijkerbikes.

Deze workshop hadden we met kinderen tussen de 6 en 11 jaar oud in de Buurtfabriek in de wijk Alteveer-Cranevelt in Arnhem. Ondanks de heerlijke chaos, was het een geslaagde middag. Met veel enthousiasme werden er robots, oorbellen, armbandjes, sleutelhangers en vele andere mooie dingen gemaakt en bedacht voor een volgende keer.
Dit is zeker voor herhaling vatbaar!

to be continued….

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]